top of page

Αποκατάσταση αποτυχημένης ρινοπλαστικής

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αποτυχημένη ρινοπλαστική (και τώρα;)

 (Μην αγοράζετε, κυρίως παροχές υπηρεσιών, με μόνο κριτήριο επιλογής τη προβολή τους στο διαδίκτυο και τα υπόλοιπα ΜΜΕ)

 

Είναι λυπηρό όταν μια τόσο όμορφη επέμβαση μερικές φορές καταλήγει σ´ενα αποτυχημένο αποτέλεσμα. 

 

Φέρε πάλι στη μνήμη σου με πόσο στρες πήρες την απόφαση να υποβληθείς σε ρινοπλαστική, ποιες θυσίες ψυχολογικές και οικονομικές έκανες και τώρα το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελες ή που είχες φανταστεί.

 

Δικαιολογημένα αισθάνεσαι απογοήτευση και θυμό.

 

Σκέψου όμως ένα μέρος της ευθύνης αυτής της αποτυχίας οφείλεται και σε σένα για τις επιλογές που έκανες. 

 

Όταν αγοράζεις μια ρινοπλαστική δυστυχώς δεν αγοράζεις ένα τελειωμένο προϊόν που το βλέπεις κι αν σου αρέσει το παίρνεις. Αγοράζεις μια υπηρεσία που η επιτυχία της ή όχι εξαρτάται από την εμπειρία και τις δυνατότητες αυτού ο οποίος στη παρέχει.

 

Έτσι λοιπόν λέω ότι έχεις μέρος της ευθύνης γιατί πιθανότατα ή επιλογή σου ήταν λάθος. Ίσως στην επιλογή σου αυτή δε χρησιμοποίησες σωστά και σοβαρά κριτήρια

 

Σημαντική συμβουλή: (Μην αγοράζετε <<κυρίως υπηρεσίες>> με κριτήριο τη συχνότητα προβολής στα ΜΜΕ και την εντυπωσιακή προβολή στο Διαδίκτυο.) 

 

Στο Ίντερνετ υπάρχουν και αυτοί που υπόσχονται ότι μπορούν να σε χειρουργήσουν και πάνω από τα ρούχα ή ότι κάνουν την επέμβαση μαγικά χωρίς χειρουργείο και αναισθησία. Αυτό βέβαια ακούγεται δελεαστικό αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τα όρια της αλήθειας.

 

Κοινή λογική χρειάζεται. 

 

Σαφώς η πολιτεία ορίζει κριτήρια για το ποιος γιατρός και με ποια εξειδίκευση  είναι αδειοδοτημένος να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες αλλά δυστυχώς δε ζούμε σ´ενα κόσμο (όμορφο και αγγελικά πλασμένο).

 

Τώρα που υποθέτω ότι κατάφερα να σε ενοχοποιήσω λίγο για τις επιλογές σου και για το αποτυχημένο αποτέλεσμα στάσου ψύχραιμα και κριτικά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αναρωτήσου, είναι πράγματι τραγικό και θέλω να το διορθώσω; ή εντάξει μπορώ να ζήσω και με αυτό

 

Η απάντηση σίγουρα εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος 

 

Αν ναι τότε η σειρά που που πρέπει να ακολουθήσεις είναι αυτή:

 

Πρώτα Απ´ολα κάνε μια συνάντηση με το γιατρό που χειρουργήθηκες και συζήτησε μαζί του ήρεμα  το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

 

Μελέτησε τις αντιδράσεις του με κριτική σκέψη. Ρώτησε τον Τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου  να διορθώσει κάποιο λάθος του.

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μην απαιτήσεις εκβιαστικά να σε ξαναχειρουργήσει.

 

Ζήτησε του μια έκθεση με πλήρη και λεπτομερή περιγραφή της επέμβασης και των τεχνικών που έχει εφαρμόσει (είναι στα πλαίσια των δικαιωμάτων σου) Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά να εκτιμήσει τη κατάσταση ο γιατρός που θα επιλέξεις για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη (από την έκθεση αυτή θα καταλάβει........πολλά περισσότερα από όσα εσύ δικαιολογημένα δεν καταλαβαίνεις).

 

Με τη προϋπόθεση πάντα ότι το δεύτερο γιατρό σου τον έχει επιλέξει με σωστά και σοβαρά κριτήρια ζήτησε του να σου εξηγήσει με τη σειρά του που βλέπει τα λάθη και τι προτίθεται να κάνει για να τα διορθώσει. 

 

Όπως ήδη έχει αναφερθεί και σε άλλο σημείο αυτού του ιστότοπου η ρινοπλαστική είναι (τεχνικά) μια από τις πιο δύσκολες επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, ειδική εκπαίδευση και αισθητική παιδεία του χειρουργού για να είναι σε θέση να φέρει με επιτυχία σε πέρας μια επέμβαση σαν κι αυτή.

 

Πρέπει δε να έχεις υπόψη ότι κάθε επανεπέμβαση αυξάνει σημαντικά το βαθμό δυσκολίας της. 

 

Δυστυχώς ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γύρο στο 30% των ρινοπλαστικών που κάνω είναι δευτερογενούς τύπου δηλ. Ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί αλλού στο παρελθόν και έχουν προκύψει προβλήματα.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
4

ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΤΙΜΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ,ΚΟΣΤΟΣ,ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ,ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΡΙΝΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ,ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

με σύγχρονα άρθα & δημοσιεύσεις

Αν μενετε εκτός Αθήνας και θέλετε να σας καλέσουμε σε Zoom meeting 
για vα συζητησουμε για την επέμβαση σας
Αφήστε τα στοιχειά σας εδώ 

bottom of page